Toborzó

 

Mérkőzések

-

  
2019 Divízió I. Rájátszás
elődöntő
Heroes - Gorillaz : 21-7
Jelenleg nincs megjeleníthető eredmény.
2019 Divízió I. Alapszakasz
# Team W L P
1 Heroes 6 0 190-92
2 Gorillaz 3 3 158-128
3 Sparks 3 3 71-123
4 Wolves 2 1 5 71-143
5 Eagles 0 6 33-215
1 Crushers 6 0 304-59
2 Tigers 4 2 134-116
3 Cowbells 2 3 2 89-85
4 Titans 2 4 109-157
5 Gladiators 1 4 74-115
Korábbi bajnoki eredmények
Hazai Vendég
Heroes - Gorillaz : 21-7
Gorillaz - Crushers : 7-45 »»
Heroes - Gorillaz : 31-14 »»
Gorillaz - Tigers : 27-30 »»
Eagles - Gorillaz : 19-41 »»
Gorillaz - Sparks : 35-0 »»
Wolves 2 - Gorillaz : 3-34 »»
Gorillaz - Steelers : 10-24
Tigers - Gorillaz : 28-7
Gorillaz - Cowbells : 6-42
Eagles - Gorillaz : 14-13 »»
Gorillaz - Enthroners : 24-30 »»
Wolves - Gorillaz : 20-0 »»
Gorillaz - Sharks : 0-3 »»
Gorillaz - Cowbells : 17-20 »»
Edző és egyéb mérkőzések
edzőmeccs
Guardians - Gorillaz : 7-19 »»
Gorillaz - Cowbells : 42-13 »»
Gorillaz - Goldenfox : 26-0 »»
Gorillaz - Fighters : 29-7 »»
Goldenfox - Gorillaz : 7-12 »»
Wolverines - Gorillaz : 18-26 »»
Bulldogs - Gorillaz : 21-18 »»

Örökmérleg:
54 győzelem 25 vereség

Edzés

Bármelyik edzésen szeretettel várunk, de kérünk érdeklődj az első alkalom előtt a pontos helyszínről és időpontról, mert változhat! Írj facebook oldalunknak, vagy a dunaujvaros.gorillaz@gmail.com címre!

Ifjúsági-Újonc, RADAR futócsarnok (Sport utca)

Hétfő 16:30-18:00

Péntek 16:30-18:00

Felnőtt, Műfüves pálya a RADAR-ban

Péntek 18:30-20:30

Szavazás

(Max. válasz)

Ez a szavazás már lejárt

2017. június 20. (kedd) 13:24

Kemény meccsel búcsúztunk

Alig néhány cserejátékossal futott neki csapatunk a rájátszásba jutásról döntő mérkőzésnek. Ez végül meghatározta a végeredményt, de így is az egyik legszikrázóbb összecsapást játszottuk az idei HFL-ben.


A félidőben a Spartan Cheerleader bemutatóját is láthatták a szurkolók, köszönjük nekik, hogy színesítették a programot! Fotók: Kárpáti Gábor

A Fűzővel kifelé! cikke a mérkőzésről:


Pünkösd hétfőn rendezték meg a HFL alapszakaszának utolsó játéknapját, ahol – a többi meccshez hasonlóan – szintén nagy volt a tét. A Cowbells ugyan biztos rájátszás résztvevőként várta a párharcot, viszont számukra nem mindegy, hogy Felsőzsolcára utaznak a Steelershöz, vagy Felsőtárkányba a Heroeshoz. A Gorillaz számára pedig csak a győzelem jelentett továbbjutást, amivel a tegnapi nyertes Budapest Wolvest ütötték volna ki a playoffból. Ezek a körülmények a meccs hangulatára is jó hatással voltak, méltó volt egy zárófordulóhoz.

Gyerekek, én komolyan mondom, hagyjátok az ilyen-olyan divatbemutatókat, ha szép lányokat akartok látni, gyertek HFL meccsekre! Na meg persze ha jó kis sportélményre vagytok kíváncsiak, természetesen. A helyi szpíker szerint 800-an jöttek el a Dunaújváros Stadionba, a sok helyi szurkoló mellett a Cowbells fanatikusok is szép számmal képviselték magukat, így kellő hangzavar volt akkor, ha az ellenfél támadósora volt a pályán.

Első félidő

A Gorillaz az utóbbi két találkozóján nem szerzett támadó pontokat, ez legutóbb a Steelers ellen történt meg, ellenben a védelmük remekül szuperált az idei szezonban. Most a Váry Tamással felálló Cowbells támadósort kellett megfogniuk, és ez úgy tűnt össze is jöhet. Bár a Cowbells offense jó nevekből áll, az első félidőben nem nagyon tudták kihasználni a támadásaikat. Két szép drive-ot is vezettek, de az egyikből punt, a másikból egy fumble lett, utóbbi ráadásul 1st & goal szituációnál.

Hogy továbbra se szerezzen támadó pontokat a Gorillaz, arról a vendég defense próbált gondoskodni. Aki még nem látott élőben Cowbells meccset, annak egy játékos miatt mindenképp csak ajánlani tudom: ő Németh Márton, a Cowbells safetyje/linebackere. Németh mindenhol ott volt, sorra hozta a back to back tackle-öket, és már hosszú évek óta meghatározó alakja a ‘bells secondarynek. Természetesen ez nem riasztotta el a Gorillazt, és próbálkoztak becsülettel, főként futásokkal, de egy 21 yardos Mészáros Márton elkapás is összejött, aki ezúttal nem Bachrathy Kornéltól kapta a labdákat, hanem Krasznai Balázstól. A támadás egy mezőnygóllal végződött, a vezetést tehát a hazaiak szerezték meg.


A két csapat közötti különbség a hibák mérete volt (közhelyszótár lvl99), amíg a Gorillaz csak az akciók befejezésénél hibázott, a Cowbells kétszer is eladta a labdát a játékrészben. A másodikat ráadásul kegyetlenül megbüntették a Gorillák, Magyar Csanád készült punthoz a negyed legvégén, de az óra lepörgetése céljából nem azonnal rúgta el a labdát, hanem várt egy kicsit, amivel nem is volt probléma. Ellenben azzal, hogy az előtte lévő fal simán átengedte Mátrai Bencét, azzal nagyon komoly károkat okoztak maguknak. Mátrainak ugyanis sikerült blokkolnia a puntot, ami egyenesen az endzone-ba pattogott, majd ő maga vetődött rá legelőször az árván maradt labdára. TD, az extra pont is sikeres volt, 10-0-lal mentek szünetre a csapatok, minek ide támadó TD, ha így is lehet? Közben a Budapest Wolves játékosai és szurkolói gutaütés tüneteire panaszkodhattak.

Második félidő

A második játékrészt a ‘bells kezdte, és bár lett volna mit rendbe tenni Karim Trabelsi mesternek a fiai fejében, újabb hiba csúszott be. Rögtön a harmadik negyed első drive-jában Cseperkáló Péter a meccs során másodjára vesztette el a labdát, amit Williams össze is szedett. A Cowbells 20 yardosáról kezdhette meg támadását a Gorillaz, ha most nem jön össze az offense TD, akkor soha alapon. Jelentem, megtört a jég: a “Doktor Úr”, Bachrathy Dániel közreműködésével megszerezte újabb hat pontját a Gorillaz, aki egy TE futással vitte be a célterületre a labdát. Az extra pont sikerült, 17-0, egyre közelebb a rájátszás kapuja, volt tehát minek örülnie a hazai szurkolóknak.


Ha eddig nem, akkor ezután már tényleg alapos fejmosást kaphattak a vendégek, hiszen rögtön a bekapott TD után egy hiba nélküli drive-ot vezettek, aminek a jutalma egy TD lett: egy nagyon szép Váry Tamás – Takács Bence 37 yardos passzjátékkal sikerült megszereznie a vendégeknek is az első pontjaikat, ráadásul egyből hatot – és maradt is ennyi, mert az extra pontot sikerült blokkolnia a hazai csapatnak. Kezdett éledezni a Cowbells, de az idő még mindig a Gorillaznak dolgozott, Grátz Vilmos fiai pedig azt csinálták, amit ilyenkor kell: futni, futni, és még többet futni, ami Hegedűs Dániel közreműködésével működött is. Olyannyira működött, hogy mezőnygól távolságig sikerült eljutniuk a negyed végén, ám a kivitelezésbe hiba csúszott, így nem hozott pontot, maradt a 17-6, jöhetett az utolsó negyed.

Ekkor Roják “Madden” Richárd percei következtek, aki úgy szlalomozott az egész meccs során a Gorillaz védői között, mint amikor Maddenben húzod jobbra vagy balra a jobb analogot a joystickon. Az 51 yardos futása során nagyon kellett Richard Chungong mentése a Gorillaz 5 yardosánál, hogy ne legyen belőle TD, ám ezt csak késleltetni tudták, megelőzni nem. Cseperkáló Péter az előző két hibájától fűtve gyalogolt be simán egy futójáték során az endzone-ba, a kétpontos kísérlet viszont nem jött össze. 17-12, még mindig a Gorillaz volt pole pozícióban, ám ekkor a momentum átkerült a vendég oldalra.


Egy szép 30 yardos Krasznai Balázs passzal indult a Gorillaz következő támadása, amit Lamarco Crawford kapott el, ám később hiba csúszott a passzába. A ‘bells 35 yardosáról indított játék során a meccs közben megsérült cornerback, Patrick Ogunji helyét átvevő Demeter Ádám húzta le a Crawfordnak szánt labdát, ezzel egy létfontosságú akciót sikerült megakadályozni, egyben a vezetésért támadhatott a Cowbells. Roják Richárd ismét villantott egy 50 yardos futást, az ebből kialakuló 1st & goalt 3 yardról is ő vállalta el, és be is vitte TD-re. Átvette a vezetést a Cowbells, Váry futásával pedig két ponttal növelték azt, 20-17.

A Cowbells védelme ekkor egy még nagyobb fokozatra kapcsolt, és kiharcoltak egy 3 and outot, a labdabirtoklás fordulását követő Cowbells rohamból pedig kis híján TD lett. A második félidőben már Chungong által őrzött Czirók előtt adódott egy ajtó-ablak TD lehetőség, de szinte a semmiből ott termett a Gorillaz defensive backje (néha elkapója is), és majdnem interception lett a touchdown helyett. Végül mezőnygól kísérlet lett az akcióból, de a rúgás mellé ment, amivel életben tartották a Gorillaz esélyeit: ha az utolsó akcióból mezőnygól lesz, akkor hosszabbítás, ha TD, akkor vár rájuk a playoff, ha nem sikerül pontszerzés, akkor pedig oda a rájátszás.

Krasznai és Crawford volt az utolsó drive két főszereplője: vagy az irányító futott, vagy az amerikai játékosnak passzolta a labdát. Fokozatosan haladtak előre, de az órát is nézniük kellett közben. A Cowbells két sacket is szerzett, amivel sikerült lassítani és hátrébb szorítani a Gorillákat, míg nem elértünk az utolsó, 3&16 játékhoz a Cowbells 46 yardosán. Krasznai passzolta volna el a labdát, de az nem a saját embere keze közé ment, hanem a cowbellses Nagy Kevinébe. Ez volt a meccs utolsó jelenete, a Cowbells tehát egy óriási hajrával behúzta a meccset, a Gorillaz pedig kiesett."

Köszönjük fő támogatóinknak, a DAK Acélszerkezeti Kft-nek és Dunaújváros Önkormányzatának, hogy méltó módon mutatkozhattunk be a kiemelt magyar osztályban. Szurkolóinknak pedig a kitartó buzdítást és az átlag 800 fős nézőszámot, mely a legmagasabb volt az idei HFL-ben! Ez is jól mutatja, hogy ott a helyünk a városi sportpalettán, van érdeklődés az amerikai foci iránt Dunaújvárosban.

A tanulóévben szerzett tapasztalatokat leszűrjük, jövőre pedig még jobb kerettel cél a rájátszás!

HAJRÁ GORILLÁK!


 

 


 


 

Csapatunk támogatói
Média támogatóink
Partnereink
Legfrissebb galériák

2013. július 21.

2013. ezüst (1 kép)

Ezüstérem

2012. július 15.

Kupa (2 kép)

További galériák »»

Legfrissebb videók