Toborzó

 

Mérkőzések

elődöntő - 2019 Divízió I.

2019. 06. 29. 17:00 | Eger

Heroes - Gorillaz

  
2019 Divízió I. Rájátszás
elődöntő
Heroes - Gorillaz : 0-0
Jelenleg nincs megjeleníthető eredmény.
2019 Divízió I. Alapszakasz
# Team W L P
1 Heroes 6 0 190-92
2 Gorillaz 3 3 158-128
3 Sparks 3 3 71-123
4 Wolves 2 1 5 71-143
5 Eagles 0 6 33-215
1 Crushers 6 0 304-59
2 Tigers 4 2 134-116
3 Cowbells 2 3 2 89-85
4 Titans 2 4 109-157
5 Gladiators 1 4 74-115
Korábbi bajnoki eredmények
Hazai Vendég
Gorillaz - Crushers : 7-45 »»
Heroes - Gorillaz : 31-14 »»
Gorillaz - Tigers : 27-30 »»
Eagles - Gorillaz : 19-41 »»
Gorillaz - Sparks : 35-0 »»
Wolves 2 - Gorillaz : 3-34 »»
Gorillaz - Steelers : 10-24
Tigers - Gorillaz : 28-7
Gorillaz - Cowbells : 6-42
Eagles - Gorillaz : 14-13 »»
Gorillaz - Enthroners : 24-30 »»
Wolves - Gorillaz : 20-0 »»
Gorillaz - Sharks : 0-3 »»
Gorillaz - Cowbells : 17-20 »»
Heroes - Gorillaz : 14-2 »»
Edző és egyéb mérkőzések
edzőmeccs
Gorillaz - Cowbells : 42-13 »»
Gorillaz - Goldenfox : 26-0 »»
Gorillaz - Fighters : 29-7 »»
Goldenfox - Gorillaz : 7-12 »»
Wolverines - Gorillaz : 18-26 »»
Bulldogs - Gorillaz : 21-18 »»

Örökmérleg:
54 győzelem 24 vereség

Edzés

Bármelyik edzésen szeretettel várunk, de kérünk érdeklődj az első alkalom előtt a pontos helyszínről és időpontról, mert változhat! Írj facebook oldalunknak, vagy a dunaujvaros.gorillaz@gmail.com címre!

Ifjúsági-Újonc, RADAR futócsarnok (Sport utca)

Hétfő 16:30-18:00

Péntek 16:30-18:00

Felnőtt, Műfüves pálya a RADAR-ban

Péntek 18:30-20:30

Szavazás

(Max. válasz)

Ez a szavazás már lejárt

2017. június 20. (kedd) 13:24

Kemény meccsel búcsúztunk

Alig néhány cserejátékossal futott neki csapatunk a rájátszásba jutásról döntő mérkőzésnek. Ez végül meghatározta a végeredményt, de így is az egyik legszikrázóbb összecsapást játszottuk az idei HFL-ben.


A félidőben a Spartan Cheerleader bemutatóját is láthatták a szurkolók, köszönjük nekik, hogy színesítették a programot! Fotók: Kárpáti Gábor

A Fűzővel kifelé! cikke a mérkőzésről:


Pünkösd hétfőn rendezték meg a HFL alapszakaszának utolsó játéknapját, ahol – a többi meccshez hasonlóan – szintén nagy volt a tét. A Cowbells ugyan biztos rájátszás résztvevőként várta a párharcot, viszont számukra nem mindegy, hogy Felsőzsolcára utaznak a Steelershöz, vagy Felsőtárkányba a Heroeshoz. A Gorillaz számára pedig csak a győzelem jelentett továbbjutást, amivel a tegnapi nyertes Budapest Wolvest ütötték volna ki a playoffból. Ezek a körülmények a meccs hangulatára is jó hatással voltak, méltó volt egy zárófordulóhoz.

Gyerekek, én komolyan mondom, hagyjátok az ilyen-olyan divatbemutatókat, ha szép lányokat akartok látni, gyertek HFL meccsekre! Na meg persze ha jó kis sportélményre vagytok kíváncsiak, természetesen. A helyi szpíker szerint 800-an jöttek el a Dunaújváros Stadionba, a sok helyi szurkoló mellett a Cowbells fanatikusok is szép számmal képviselték magukat, így kellő hangzavar volt akkor, ha az ellenfél támadósora volt a pályán.

Első félidő

A Gorillaz az utóbbi két találkozóján nem szerzett támadó pontokat, ez legutóbb a Steelers ellen történt meg, ellenben a védelmük remekül szuperált az idei szezonban. Most a Váry Tamással felálló Cowbells támadósort kellett megfogniuk, és ez úgy tűnt össze is jöhet. Bár a Cowbells offense jó nevekből áll, az első félidőben nem nagyon tudták kihasználni a támadásaikat. Két szép drive-ot is vezettek, de az egyikből punt, a másikból egy fumble lett, utóbbi ráadásul 1st & goal szituációnál.

Hogy továbbra se szerezzen támadó pontokat a Gorillaz, arról a vendég defense próbált gondoskodni. Aki még nem látott élőben Cowbells meccset, annak egy játékos miatt mindenképp csak ajánlani tudom: ő Németh Márton, a Cowbells safetyje/linebackere. Németh mindenhol ott volt, sorra hozta a back to back tackle-öket, és már hosszú évek óta meghatározó alakja a ‘bells secondarynek. Természetesen ez nem riasztotta el a Gorillazt, és próbálkoztak becsülettel, főként futásokkal, de egy 21 yardos Mészáros Márton elkapás is összejött, aki ezúttal nem Bachrathy Kornéltól kapta a labdákat, hanem Krasznai Balázstól. A támadás egy mezőnygóllal végződött, a vezetést tehát a hazaiak szerezték meg.


A két csapat közötti különbség a hibák mérete volt (közhelyszótár lvl99), amíg a Gorillaz csak az akciók befejezésénél hibázott, a Cowbells kétszer is eladta a labdát a játékrészben. A másodikat ráadásul kegyetlenül megbüntették a Gorillák, Magyar Csanád készült punthoz a negyed legvégén, de az óra lepörgetése céljából nem azonnal rúgta el a labdát, hanem várt egy kicsit, amivel nem is volt probléma. Ellenben azzal, hogy az előtte lévő fal simán átengedte Mátrai Bencét, azzal nagyon komoly károkat okoztak maguknak. Mátrainak ugyanis sikerült blokkolnia a puntot, ami egyenesen az endzone-ba pattogott, majd ő maga vetődött rá legelőször az árván maradt labdára. TD, az extra pont is sikeres volt, 10-0-lal mentek szünetre a csapatok, minek ide támadó TD, ha így is lehet? Közben a Budapest Wolves játékosai és szurkolói gutaütés tüneteire panaszkodhattak.

Második félidő

A második játékrészt a ‘bells kezdte, és bár lett volna mit rendbe tenni Karim Trabelsi mesternek a fiai fejében, újabb hiba csúszott be. Rögtön a harmadik negyed első drive-jában Cseperkáló Péter a meccs során másodjára vesztette el a labdát, amit Williams össze is szedett. A Cowbells 20 yardosáról kezdhette meg támadását a Gorillaz, ha most nem jön össze az offense TD, akkor soha alapon. Jelentem, megtört a jég: a “Doktor Úr”, Bachrathy Dániel közreműködésével megszerezte újabb hat pontját a Gorillaz, aki egy TE futással vitte be a célterületre a labdát. Az extra pont sikerült, 17-0, egyre közelebb a rájátszás kapuja, volt tehát minek örülnie a hazai szurkolóknak.


Ha eddig nem, akkor ezután már tényleg alapos fejmosást kaphattak a vendégek, hiszen rögtön a bekapott TD után egy hiba nélküli drive-ot vezettek, aminek a jutalma egy TD lett: egy nagyon szép Váry Tamás – Takács Bence 37 yardos passzjátékkal sikerült megszereznie a vendégeknek is az első pontjaikat, ráadásul egyből hatot – és maradt is ennyi, mert az extra pontot sikerült blokkolnia a hazai csapatnak. Kezdett éledezni a Cowbells, de az idő még mindig a Gorillaznak dolgozott, Grátz Vilmos fiai pedig azt csinálták, amit ilyenkor kell: futni, futni, és még többet futni, ami Hegedűs Dániel közreműködésével működött is. Olyannyira működött, hogy mezőnygól távolságig sikerült eljutniuk a negyed végén, ám a kivitelezésbe hiba csúszott, így nem hozott pontot, maradt a 17-6, jöhetett az utolsó negyed.

Ekkor Roják “Madden” Richárd percei következtek, aki úgy szlalomozott az egész meccs során a Gorillaz védői között, mint amikor Maddenben húzod jobbra vagy balra a jobb analogot a joystickon. Az 51 yardos futása során nagyon kellett Richard Chungong mentése a Gorillaz 5 yardosánál, hogy ne legyen belőle TD, ám ezt csak késleltetni tudták, megelőzni nem. Cseperkáló Péter az előző két hibájától fűtve gyalogolt be simán egy futójáték során az endzone-ba, a kétpontos kísérlet viszont nem jött össze. 17-12, még mindig a Gorillaz volt pole pozícióban, ám ekkor a momentum átkerült a vendég oldalra.


Egy szép 30 yardos Krasznai Balázs passzal indult a Gorillaz következő támadása, amit Lamarco Crawford kapott el, ám később hiba csúszott a passzába. A ‘bells 35 yardosáról indított játék során a meccs közben megsérült cornerback, Patrick Ogunji helyét átvevő Demeter Ádám húzta le a Crawfordnak szánt labdát, ezzel egy létfontosságú akciót sikerült megakadályozni, egyben a vezetésért támadhatott a Cowbells. Roják Richárd ismét villantott egy 50 yardos futást, az ebből kialakuló 1st & goalt 3 yardról is ő vállalta el, és be is vitte TD-re. Átvette a vezetést a Cowbells, Váry futásával pedig két ponttal növelték azt, 20-17.

A Cowbells védelme ekkor egy még nagyobb fokozatra kapcsolt, és kiharcoltak egy 3 and outot, a labdabirtoklás fordulását követő Cowbells rohamból pedig kis híján TD lett. A második félidőben már Chungong által őrzött Czirók előtt adódott egy ajtó-ablak TD lehetőség, de szinte a semmiből ott termett a Gorillaz defensive backje (néha elkapója is), és majdnem interception lett a touchdown helyett. Végül mezőnygól kísérlet lett az akcióból, de a rúgás mellé ment, amivel életben tartották a Gorillaz esélyeit: ha az utolsó akcióból mezőnygól lesz, akkor hosszabbítás, ha TD, akkor vár rájuk a playoff, ha nem sikerül pontszerzés, akkor pedig oda a rájátszás.

Krasznai és Crawford volt az utolsó drive két főszereplője: vagy az irányító futott, vagy az amerikai játékosnak passzolta a labdát. Fokozatosan haladtak előre, de az órát is nézniük kellett közben. A Cowbells két sacket is szerzett, amivel sikerült lassítani és hátrébb szorítani a Gorillákat, míg nem elértünk az utolsó, 3&16 játékhoz a Cowbells 46 yardosán. Krasznai passzolta volna el a labdát, de az nem a saját embere keze közé ment, hanem a cowbellses Nagy Kevinébe. Ez volt a meccs utolsó jelenete, a Cowbells tehát egy óriási hajrával behúzta a meccset, a Gorillaz pedig kiesett."

Köszönjük fő támogatóinknak, a DAK Acélszerkezeti Kft-nek és Dunaújváros Önkormányzatának, hogy méltó módon mutatkozhattunk be a kiemelt magyar osztályban. Szurkolóinknak pedig a kitartó buzdítást és az átlag 800 fős nézőszámot, mely a legmagasabb volt az idei HFL-ben! Ez is jól mutatja, hogy ott a helyünk a városi sportpalettán, van érdeklődés az amerikai foci iránt Dunaújvárosban.

A tanulóévben szerzett tapasztalatokat leszűrjük, jövőre pedig még jobb kerettel cél a rájátszás!

HAJRÁ GORILLÁK!


 

 


 


 

Csapatunk támogatói
Média támogatóink
Partnereink
Legfrissebb galériák

2013. július 21.

2013. ezüst (1 kép)

Ezüstérem

2012. július 15.

Kupa (2 kép)

További galériák »»

Legfrissebb videók

2019. május 15.

Gorilla sztori 2. rész

Gorilla sztori 2. rész

2019. május 15.

Gorilla sztori 1. rész

Gorilla sztori 1. rész

2017. március 27.

Gorillaz - Wolves 41:23

Gorillaz - Wolves 41:23

2016. december 31.

Gorillaz Highlights 2016

Gorillaz Highlights 2016

További galériák »»