Toborzó

 

Mérkőzések

alapszakasz - 2019 Divízió I.

2019. 03. 24. 15:00 | Budapest, Rozsnyai út

Wolves 2 - Gorillaz

  
2019. Powerade Divízió I. Rájátszás
Jelenleg nincs megjeleníthető eredmény.
2019. Powerade Divízió I. Alapszakasz
# Team W L P
1 Wolves 6 1 211-76
2 Steelers 6 1 222-93
3 Cowbells 6 1 203-119
4 Tigers 4 3 198-140
5 Sharks 2 5 68-178
6 Enthroners 2 5 123-210
7 Eagles 2 5 112-220
8 Gorillaz 0 7 60-161
Korábbi bajnoki eredmények
Hazai Vendég
Gorillaz - Steelers : 10-24
Tigers - Gorillaz : 28-7
Gorillaz - Cowbells : 6-42
Eagles - Gorillaz : 14-13 »»
Gorillaz - Enthroners : 24-30 »»
Wolves - Gorillaz : 20-0 »»
Gorillaz - Sharks : 0-3 »»
Gorillaz - Cowbells : 17-20 »»
Heroes - Gorillaz : 14-2 »»
Sharks - Gorillaz : 14-0 »»
Gorillaz - Steelers : 14-27 »»
Gorillaz - Wolves : 41-23 »»
Gorillaz - Gladiators : 28-8 »»
Gorillaz - Renegades : 35-0 »»
Gorillaz - Bulldogs : 35-0 »»
Edző és egyéb mérkőzések
edzőmeccs
Gorillaz - Cowbells : 42-13 »»
Gorillaz - Goldenfox : 26-0 »»
Gorillaz - Fighters : 29-7 »»
Goldenfox - Gorillaz : 7-12 »»
Wolverines - Gorillaz : 18-26 »»
Bulldogs - Gorillaz : 21-18 »»

Örökmérleg:
51 győzelem 21 vereség

Edzés

Bármelyik edzésen szeretettel várunk, de kérünk érdeklődj az első alkalom előtt a pontos helyszínről és időpontról, mert változhat! Írj facebook oldalunknak, vagy a dunaujvaros.gorillaz@gmail.com címre!

Ifjúsági-Újonc, RADAR futócsarnok (Sport utca)

Hétfő 16:30-18:00

Péntek 16:30-18:00

Felnőtt, Műfüves pálya a RADAR-ban

Péntek 18:30-20:30

Szavazás

Ki lesz a Gorillaz legnagyobb ellenfele a 2019-es Divízió I. szezonban?

Eger Heroes
Budapest Cowbells 2
Szombathely Crushers
DEAC Gladiators
Nyíregyháza Tigers
Dabas Sparks
Budapest Eagles
Budapest Wolves 2
Budapest Titans

2015. július 14. (kedd) 12:22

Negyedik döntőjét játszotta a Gorillaz

A dunaújvárosi amerikai futball csapat a korábbi Pannon Bowl döntőkből már rendelkezett két arany- és egy ezüstéremmel. A fővárosi ELMŰ Stadionba megérkezve a játékosok még nem sejthették, hogy igazi hullámvasútra váltanak jegyet.


A rendezvényre kilátogató mintegy 800 néző fergeteges hangulatot teremtett az összecsapásokon. Azért a többesszám, mert a Gorillaz számára fontos Pannon Bowl előtt a harmadosztály fináléját is itt rendezték a mi meccsünk előtt. Azon a Debrecen Gladiators nyert a Szekszárd BadBones előtt 21:14 arányban. Már az a derbi is előre vetítette, hogy bizony nem lesznek izgalmak nélküliek az alsóbb osztályú döntők. Olyannyira nem, hogy mindkét összecsapás rendkívül szorosra és közönségbarátra sikeredett, lássuk a részleteket!


Az Eger Heroes volt az ellenfél a derbin, akiket nagy nehézségek árán sikerült legyőzni az alapszakaszban. A mérkőzést az újvárosi támadó egység remek játékokkal kezdte, de az ellenfél 20 yardosán megállt a tudomány, ráadásul Beretka József (#84) a mezőnygólt is mellé rúgta, így nem sikerült pontokat szerezni. A védelmet remekül készítette fel Grátz Vilmos edző, akik nem engedték kibontakozni a Hősöket, negyedik kísérletnél pedig kivédekezték a rövid yardos helyzetet is. Egész meccsen érezhető volt, hogy meg van az erő és a magabiztosság az újvárosi védelemben, hogy csekély létszáma ellenére is felvegye a harcot a jól futó és veszélyesen passzoló egriekkel.

A remek lehetőségből nem jutott előre a támadósor, de a mezőnygólt ezúttal Beretka bevarrta, 3:0. A Hősökkel nagy birkózás kezdődött, megszerezték első first downjaikat a meccsen, ráadásul 20 yardnyi büntetést is kapott a fekete mezes védősor. A végzóna előtt viszont mindent beleadott a Gorillaz és mezőnygólon tartotta az ellent, 3:3.


A támadósorunk nem volt fent sokáig, ugyanis a következő sorozatban a futójátékos és az irányító kapcsolat megdöccent egy átadásnál, a labda pedig a földön kötött ki, melyet egri játékos szerzett meg. A touchdown viszont a kecsegtető lehetőség ellenére is elmaradt, remekül védekezett a Gorillaz, de field goallal átvette a vezetést a Heroes, 3:6.

Rögtön ezután az év egyik legszebb jelenetét láthattuk, ugyanis Tóth János (#81) remek blokkok között 90 yardot hordta vissza a játékszert kirúgás után, jó extrával 10:6. A védelem ismét kitartott, így puntolt az Eger. A támadósornak még volt néhány perce a pontszerzésre, Hegedüs Dániel (#43) futásaival és Mészáros Márton (#89) elkapásaival egyre közelebb került a csapat a végzónához. Közelről Hegedüs meg is futotta a TD-t, de visszafújták szabálytalanság miatt, hátrébb szorulva pedig a vége előtt nem sokkal egy feldobott passz interceptionben végződött, maradt a csekély előny a félidőben. A szünetben a csapatok igyekezték rendezni soraikat, de nagy különbséget nem mutatott a játék képe az első negyedekhez képest később sem.


A harmadik játékrészben ismét remekelt a Gorillaz védelem, Tarány Gábor (#31) volt többször is jó helyen hosszú passzoknál, de az egész csapat remekül mozgott vissza a futásokra is, Balyi László (#58) pedig remekül zárta a széleket. A támadósor pedig ismét nekilendült és negyedik kísérletnél fél yardra volt a pontszerzéstől. Mivel ekkor már elveszítette a csapat rúgójátékosát sérülés miatt, Bachrathy Kornél (#11) a korábban oly gyakran sikeres középső irányító futást próbálta megjátszani, de bár ne tette volna. Ugyanis nem elég, hogy pár centi hiányzott a TD-hez, még a labdát is kiszedték a kupac tetején a kezéből és 40 yardot vissza is tudták hordani. Hiába mutatott egészen jó játékot a támadócsapat, a végén ezúttal is hiányzott egy utolsó nagy play az előny növeléséhez, a kritikus szituációban nem volt szerencséje csapatunknak.


A momentum pedig átkerült az ellenfélhez, a negyedik játékrészre fordulva hosszú támadást bemutatva felőrölték a védelmet, sokadik szélső futásukkal megfordították a meccset, jó extrával 10:13. Az újvárosi támadókon így még nagyobb lett a nyomás, a félpályáig azonban viszonylag könnyen eljutottak. Ott azonban harmadikra egészen mélyen sackelték az irányítót, így negyedikre 25 yardot kellett megtenni. Mikor sokan talán már feladták volna, Bachrathy jól passzolt a védőjét lefutó Mészárosnak, aki 5 védőt lerázva magáról egészen a végzónáig jutott összesen 50 yardot termelve. A hullámvölgy után újra kisütött az amúgy végig szikrázó nap a Gorillák számára, kimaradt 2 pontos kísérlet után is 16:13 ide 2 perccel a vége előtt!

A lelátó mindkét fele tombolt az utolsó percekben, az újvárosiak talán már ünnepeltek volna, az egri szurkolók pedig kapaszkodtak az utolsó szalmaszálba. Mindenki tudta, hogy így, vagy úgy, de az utolsó támadósorozatot láthatjuk a meccsen. A kirúgás jól sikerült, a kickoff csapat mélyen szerelte a visszahordót. Az első védekezések is hátra szorították az egrieket, de negyedik és 20-nál az amerikai irányító pontosan célzott és meccsben maradt a Heroes.


A következő játéknál védő szabálytalanság volt az ítélet, még közelebb jött az Eger. Alig 15 másodperc volt hátra, időkérése sem volt a Heroesnak, gyakorlatilag az utolsó 1-2 játékot várta lélegzet visszafojtva mindkét tábor és a játékosok az oldalvonalak mellett is. Ekkor pedig megtörtént az, amit szinte csak hollywoodi filmekben láthatunk. Egy mélyen a sarokba dobott labdáról éppen lemaradt egy védőjátékosunk, az egri elkapó pedig nem hibázott, lábát a vonalon belül tartva behúzta a bőrt és a meccset is csapatának. Az extra pont kimaradt, de 6 másodperccel a vége előtt már nem volt esély sok mindenre, igazi krimiben, minden idők legizgalmasabb magyar döntőjében 16:19-re győzni tudott az Eger Heroes.

Külön fájdalmas, hogy sokkal jobbat játszott csapatunk, mint a korábbi meccsen és megérdemelte volna a győzelmet. De a kritikus szituációkban ezúttal megremegtek a kezek és a lábak, az egriek pedig összességében kevesebb nagy hibát vétettek, így megérdemelten nyertek. Ilyen a sport, ilyen a futball, ezekért a meccsekért érdemes játszani és nézőként meccsekre járni, aki ott volt nem felejti el az eseményeket sohasem.

Azt elmondhatjuk, hogy nagy szívvel játszott a csapatunk és jó ellenfél ellen semmiképp sem szégyen vereséget szenvedni. Minden nehézség ellenére is mindössze pár másodperc választotta el a Gorillákat a bajnoki címtől. Jövőre újra nekifeszülünk, az ezüst pedig napról napra fényesebben fog csillogni, köszönjük szurkolóink kitartó biztatását!

Az ezüstös csapat
Az ezüstös csapat
HAJRÁ GORILLÁK!

Kárpáti Gábor fényképeiért kattints IDE

Fotó: HJG

Bachrathy Kornél

Csapatunk támogatói
Média támogatóink
Partnereink
Legfrissebb galériák

2013. július 21.

2013. ezüst (1 kép)

Ezüstérem

2012. július 15.

Kupa (2 kép)

További galériák »»

Legfrissebb videók