Toborzó

 

Mérkőzések

-

  
2018 FEZEN HFL Rájátszás
Jelenleg nincs megjeleníthető eredmény.
2018 FEZEN HFL Alapszakasz
# Team W L P
1 Wolves 6 1 211-76
2 Steelers 6 1 222-93
3 Cowbells 6 1 203-119
4 Tigers 4 3 198-140
5 Sharks 2 5 68-178
6 Enthroners 2 5 123-210
7 Eagles 2 5 112-220
8 Gorillaz 0 7 60-161
Korábbi bajnoki eredmények
Hazai Vendég
Gorillaz - Steelers : 10-24
Tigers - Gorillaz : 28-7
Gorillaz - Cowbells : 6-42
Eagles - Gorillaz : 14-13 »»
Gorillaz - Enthroners : 24-30 »»
Wolves - Gorillaz : 20-0 »»
Gorillaz - Sharks : 0-3 »»
Gorillaz - Cowbells : 17-20 »»
Heroes - Gorillaz : 14-2 »»
Sharks - Gorillaz : 14-0 »»
Gorillaz - Steelers : 14-27 »»
Gorillaz - Wolves : 41-23 »»
Gorillaz - Gladiators : 28-8 »»
Gorillaz - Renegades : 35-0 »»
Gorillaz - Bulldogs : 35-0 »»
Edző és egyéb mérkőzések
edzőmeccs
Gorillaz - Cowbells : 42-13 »»
Gorillaz - Goldenfox : 26-0 »»
Gorillaz - Fighters : 29-7 »»
Goldenfox - Gorillaz : 7-12 »»
Wolverines - Gorillaz : 18-26 »»
Bulldogs - Gorillaz : 21-18 »»

Örökmérleg:
51 győzelem 21 vereség

Edzés

Bármelyik edzésen szeretettel várunk, de kérünk érdeklődj az első alkalom előtt a pontos helyszínről és időpontról, mert változhat!

U14-U19-Újonc, Szilágyi Iskola Tornaterem:

Szerda 16:30-18:00

Péntek 16:30-18:00

Felnőtt, Műfüves pálya a Sportcsarnoknál:

Péntek 18:30-20:30

Szombat 10:00-12:00

Elérhetőségeinkért kattints IDE!

Szavazás

(Max. válasz)

Ez a szavazás már lejárt

2015. június 29. (hétfő) 09:43

Döntőben a Gorillák!

Az alapszakaszi győzelem után negyedik fináléjáért mérkőzött az újvárosi csapat. A helyszín a dunaújvárosi műfüves pálya volt, az ellenfél pedig a Budapest Cowbells kettes számú csapata.

A sok fiatal játékost is soraiban tudó Kolomposok egyedüliként tudtak felül kerekedni a Gorillákon tavasszal. Így egyáltalán nem várhatott sima mérkőzést a számos érdeklődő, aki kilátogatott a meccsre.


Az összecsapás borzalmasan kezdődött, ugyanis egy túl lapos kirúgás után a hazai csapat 35 yardosáig hordták vissza a labdát a fehér mezes vendégek. Ráadásul szép játékokkal a 10 yardosig jutottak. Ezután viszont Nagy Gábor (#21) ütött nagyot egy elkapón meghiúsítva a pontszerzést, majd elejtett passzok jelentették az ígéretes támadósorozat végét.

A Gorillák támadói viszont nem remekeltek, egyetlen jó futásukat visszafújták szabálytalanság miatt, így puntolni kényszerültek. A Kolompok egy jó hosszú átadással közel jutottak, de Jeszenszki Dávid (#15) jó védekezése és pontatlan passzok okán ismét meghiúsult a pontszerzés. Hiába támadhatott a hazai csapat, az erőszakos blitzeket nem sikerült hatástalanítani, Bachrathy Kornél (#11) túl magas labdáját pedig védő halászta le a levegőben. Szerencsére Beretka József (#84) a 10 yardoson még szerelni tudta a visszahordót. A katasztrofális támadó teljesítményt ismét kompenzálni tudta a védelem, remek passzvédekezések és kemény futásvédelem akadályozta meg ismét, hogy előnyt szerezzenek a fővárosiak.


Pihenésre azonban ezúttal sem maradt idejük, már a második játékban kiszedték ugyanis Hegedüs Dániel (#43) kezéből a labdát. A földön pattogó játékszerre pedig a 18 yardoson vetődött rá egy fehér mezes, ismét borzalmas helyzetbe került a Gorillaz. Elsőre a 8 yardosig jutottak, de ott előbb Boda Gábor (#92) szerelte a futót, majd egyszerre hárman kapták el a running backet. A harmadik kísérletre túl magas lett a passz, de így is lényegében az egész első negyedet saját 20 yardosán belül töltötte csapatunk.


A védelem tovább tudta fokozni fantasztikus teljesítményét, mikor a mezőnygól kísérletet Baranyai János (#59) leblokkolta, ismét pontok nélkül maradt a Cowbells. Végre életjelet mutatott a támadósor, Hegedüs futása után első first downját érte el csapatunk egy QB sneakkel. Ezután Varga Bence (#98) is elért két first downt középen futva, majd Mészáros Márton (#89) kapott el 10 yardért. Ha egy üzlet beindul alapon a védők elől menekülve balra forgott ki Bachrathy, majd célba vette a remek rugókkal megáldott Mészárost, aki védője fölé magasodva húzta le a labdát, megszerezve a vezetést. Beretka extrájával 7:0. A Budapest Eagles kölcsönben érkezett elkapói és védői eddig is sok nagy játékot bemutattak már a szezonban, és ezúttal is meghatározó szerepet vállaltak. Mészáros őrzését nem tudták megoldani a Cowbells játékosok a meccsen, ami sok szempontból meghatározó is volt a végeredmény szempontjából.

Megnyugodhatott némileg a csapat, a kirúgás is touchbackre sikerült, "szokatlan módon" ellenfele térfelén védekezhetett a Gorillaz. Nem is jutott messzire a Cowbells, Keresztes Csaba (#93) mínuszos szerelését punt követte. A hazai támadóknál előbb Tóth János (#81) majd Hegedüs futott jól, ezt pedig Mészáros bravúros egy kezes elkapása és az oldalvonalon bemutatott "kötéltánca" fokozta 25 yardért. Még két futás és a 10-esen belül a Gorillaz. Ekkor viszont háromszor is nullán fogták az erőfocit a vendégek. Negyedikre Bachrathy Kornél állt elő váratlan húzással, irányítóként rést látva a védelemben átlépett a falemberek között, egy védőt lerázva pedig a touchdownt is megszerezte. Beretka extrájával 14:0.


A pontszerzést követő kirúgás során Nagy és Beretka közös erővel "csukta össze" a visszahordót, látványos jelenetet bemutatva. A Gorillák egyre jobb passzsiettetést mutattak be Gorgyán Sándorral (#42) az élen, mozgásból pedig sokkal kevésbé volt eredményes egyébként igen tehetséges fiatal irányítójuk. A Grátz Vilmos edző által átszervezett védelem pedig ismét villant, Madarász Attila (#80) szerzett interceptiont, amit jó blokkok mögött 35 yardot vissza is hordott. Két játékkal később a támadósor élt is a lehetőséggel, irányítója 25 yardos passzát Tóth János (#81) húzta be a pálya közepén és be is ért vele a végzónába. Beretka extrájával már 21:0, az utolsó vendég próbálkozások már nem hoztak érdemi előrelépést számukra, magabiztos előnnyel mehetett pihenőre az újvárosi csapat.


A harmadik negyedet elsősorban Mészáros István (#44), majd Markovics László (#72) kiváló guard húzásai mögötti lubickolással kezdte Hegedüs, több nagy játékot is bemutatva. Ekkor viszont két jó futásvédekezést mutatott be a vendég csapat, majd az irányító vétett könnyű passzt. Negyedik kísérletre szintén sikertelen átadás következett, így ugyan sokat lepörgetett az órából a csapat, de nem tudta előnyét növelni. A Cowbells támadók megrázták magukat és passzjátékkal elérték a hazai 10 yardost. A TD-t is megszerezték Fodor Patrik (#29) screen elkapása után, Gorgyán viszont blokkolta az extrát. 21:6 tehát, újra meccsben a vendégek.

A támadókon volt tehát a sor, Bachrathy pedig ismét Mészáros Márton felé ívelt, aki ezúttal 40 yardos elkapást jegyzett. Újabb rövid elkapását Hegedüs futása követte, végül a Gorillaz szélvész gyors futója a TD-t is megszerezte a bal szélen az utolsó negyed elején, lényegében eldöntve a meccset. Beretka pontos volt, 28:6.  Két first downnal a félpályáig jutott ezután a vendég csapat, de jó védekezéseket követően negyedik kísérletnél Tarány Gábor (#31) ki tudta ütni egy elkapó kezéből a játékszert, ismét támadhatott a fekete mezes alakulat.

A Gorillaz már csak az órát pörgette, a Cowbells utolsó támadósorozata pedig ismét sikertelen átadásban végződött. Sportszerű mérkőzésen, 2009, 2012 és 2013 után 2015-ben is ott lesz a Dunaújváros Gorillaz a másodosztály fináléjában!

A CSAPAT
A CSAPAT

Védelem MVP: Minden védőjátékos

Támadó MVP: Mészáros Márton (#89) WR (5 elkapás, 90 yard, 1 TD)

Köszönjük minden szurkolónak a buzdítást, július 11-én, a Budapesten megrendezendő Pannon Bowl döntőben 17 órától lesz látható a Dunaújváros Gorillaz - Eger Heroes csata az aranyért. Érdemes lesz kirándulni egyet a fővárosba! A döntőt ráadásul a Gorillaz rendezi "idegenben" is, amely előtt még a Divízió II. fináléját is megtekinthetik majd várhatóan 13:30-tól. További részletek ITT olvashatók a döntőről!

Kárpáti Gábor remek fotói ITT érhetők el.

Ördög István Zsolt galériája pedig ITT látható!

MÉRKŐZÉS VIDEÓÉRT KATTINTS A LENTI KÉPRE

  VIDEÓ
VIDEÓ

HAJRÁ GORILLÁK!

Bachrathy Kornél

Csapatunk támogatói
Média támogatóink
Partnereink
Legfrissebb galériák

2013. július 21.

2013. ezüst (1 kép)

Ezüstérem

2012. július 15.

Kupa (2 kép)

További galériák »»

Legfrissebb videók